Microsoft Skype

access_time 2011/05/12

Știrea – bombă precum că Microsoft a scos din din buzunar 8.5 miliarde de dolari pentru procurarea Skype-ului i-a lăsat pe mulți cu gura căscată.

Există reaxii diverse privind soarta produsului bine cunoscut și atât de popular, care pentru mulți a reușit să înlocuiască alte metode de comunicare cum ar fi ICQ, YM, etc. Cât de serios va implica Microsoft în dezvoltarea produsului – rămâine de văzut. Cert este faptul, că o alegere inteligentă ar fi ca Skype să-și continue existența ca o subdiviziune independentă, fără a se implica prea mult în modul cum s-a lucrat până în prezent, care s-a dovedit a fi unul inovator și de succes.

Practica arată că achizițiile anterioare au suferit modificări semnificative, integrare în soluțiile oferite contra plată și astfel, dacă se va întâmpla la fel și în cazul Skype, am avea de suferit noi, consumatorii și nici Microsoft s-ar alege cu mari bineficii din această tranzacție.

Prioritar, Skype este utilizat ca un serviciu gratuid de transfer mesaje instant, voce și video. Sunt mulți care mai și plătesc pentru servicii suplimentare. Personal, am un număr Skype Online, abonament cu convorbiri nelimitate în US și am grijă să mai și am ceva suplimentar pe cont. Temerea mea este că Microsoft va dori cât mai rapid să înceapă a-și recupera investiția și planurile tarifare vor suferi modificări considerabile.

Oricum, după spusele lui Tony Bates, directorul general al Skype, totul va fi bine, ba chiar mai bine, vezi aici (în engleză)

Dar cum se spune, vom trăi și vom vedea.

folder_openAssigned tags
content_copyCategorized under