MySQL Workbench

MySQL Workbench

access_time 2013/08/30

Introducere

mysqlWorkbench[1]MySQL Workbench este un instrument grafic pentru a lucra cu serverele și bazele de date MySQL. MySQL Workbench este prevăzut să lucreze cu versiunile de MySQL Server 5.1 și mai sus. Este compatibil în mare parte și cu MySQL Server 5.0 și total incompatibil cu versiunile 4.x.

MySQL Workbench tinde să fie un instrument ce acoperă cele mai importante activități de gestionare a bazelor de date:

SQL Development: permite să gestionezi conexiunile la serverele MySQL, la fel oferă posibilitatea de a executa interogări SQL. Această funcționalitate înlocuiește produsul anterior MySQL Query Browser.

Data Modeling: permite să creezi modele de baze de date în mod grafic, cât și editarea a bazelor de date deja existente. Table Editor este menit pentru editare de tabele, coloane, indici, triggere, partiționare, opțiuni, inserturi și privilegii, rutine și view-uri.

Server Administration: permite să crezi și administrezi instanțele de server.

Data Migration: permite să migrezi pe MySQL datele din Microsoft SQL Server, Sybase ASE, SQLite, SQL Anywhere, PostgreSQL. De asemenea, util pentru migrarea de la versiunile anterioare de MySQL.

Observații

L-am instalat astăzi, din curiozitate, să văd ce poate comparativ cu MySQL Query Browser pe care-l folosesc de mai mulți ani.

Am descoperit o chestie utilă, și anume posibilitatea de a te conecta la o bază de date prin SSH, pe lângă cele 2 metode tradiționale (TCP/IP sau Local Socket), modalitate ce lipsește la MySQL Query Browser.

Prima problemă de care am dat era legată de imposibilitatea de afișare a tabelelor din scheme. Am rezolvat-o relativ repede, căutând pe net conținutul erorii

Error loading schema content
Error Code: 1548 Cannot load from mysql.proc. The table is probably corrupted

soluția e banală – mysql_upgrade

În rest, pare drăguț, însă nu e la fel de comod ca și Query Browser, care printr-un dublu pe tabel click face SELECT * FROM table, pe când Workbench bagă numele tabele în editor. Nu am găsit în setări cum se schimbă această funcționalitate.

Ar mai fi și niște alternative de luat în cosiderație, una ar fi HeidiSQL., însă fiind un tip conservator, îmi va fi greu să dau la o parte Query Browser în favoarea unui alt instrument :)

Arhivă: MySQL GUI Tools

Sau, de pe dev.mysql.com

folder_openAssigned tags
content_copyCategorized under